Doetertoe

Ouders van jongen met ASS

Pexels Keira Burton 6624322

Een mama neemt contact op met DOETERTOE in verband met haar zoontje van 6 jaar. De ouders maken zich zorgen over hem, omdat het zowel thuis als op school niet zo gemakkelijk loopt. 
De jongen kreeg recent de diagnose ASS, waarna de ouders intensief op zoek gingen naar ondersteuning in de aanpak van hun zoon en in de samenwerking met de school. Ze namen zelf contact op met verschillende diensten.Op dit moment zijn de ouders het overzicht wat kwijt en weten ze niet meer op welke wachtlijsten ze precies staan. 

Door de moeilijkheden van hun zoontje, zowel op school als thuis, geraakt de draagkracht van de ouders stilaan op. Ze willen heel graag hulp voor hun gezin zodat hun zoontje zich ook terug goed kan voelen.

Samen met het gezin hebben we vanuit DOETERTOE gekeken welke hulpvragen momenteel het meest bovenaan liggen en welke hulp hier het best mogelijk bij aansluit. Er wordt samen afgewogen om uiteindelijk te komen tot een duidelijk plan.

Voor dit gezin is opvoedingsondersteuning via het CKG het meest aangewezen. Aangezien deze hulp niet meteen kan opstarten, blijven we in wachttijd wel actief mee opvolgen vanuit DOETERTOE. We nemen regelmatig contact met het gezin, en omgekeerd mogen zij ons ook steeds contacteren.