Doetertoe

Hoe als ouder reageren?

Sad Boy Sitting Stairs Full Shot (1)

Een vader belt ons op omdat hij en zijn vrouw zich ernstig zorgen maken rond hun enige zoon M. van 16 jaar.

Vorig schooljaar heeft M. gedubbeld op school. Sinds dit schooljaar is de vriendengroep van M. erg veranderd. Hij blijft nu vaak laat weg, zonder dat de ouders een idee hebben waar hij uithangt.

Vorige week is de situatie thuis ge√ęscaleerd nadat mama een zakje met wit poeder had gevonden op de kamer van M. Er is een heftige ruzie ontstaan waarbij M. agressief geworden is en uiteindelijk is vertrokken zonder aan te geven waar naartoe.

Als ouders hebben ze momenteel het gevoel dat de situatie hen ontglipt. Ze zijn bang voor wat er komen gaat. Beide ouders reageren anders tijdens een ruzie. Papa kiest voor de confrontatie, mama gaat eerder het conflict uit de weg. Ze hebben nood aan hulp om terug vat te krijgen op de situatie.

  1. zelf weigert momenteel om met derden te spreken over de thuissituatie.

Op basis van de hulpvraag van de ouders gingen we samen op zoek naar ondersteuning. Zo zien we vanuit DOETERTOE bv. mogelijkheden binnen begeleiding vanuit het idee van geweldloos verzet. In afwachting van een opstart is er de mogelijkheid om reeds deel te nemen aan een oudergroep. In samenspraak en met akkoord van de ouders zorgt DOETERTOE voor een warme overdracht naar de aanbiedende organisatie. De ouders voelen zich gehoord en vinden het vooral fijn dat ze hun verhaal niet helemaal opnieuw moeten doen.